AutoArchive not working

Applies to Outlook 2007 and Outlook 2010

You notice that you have set your Archival Settings properly but the Auto Archive Feature still does not function properly

Outlook_AutoArchive

Before you dig deep into this problem; do a quick check on the Individual Folders of your PST File for which you require archival to function

Right-Click on the Inbox/Sent Items and select Properties – AutoArchive

Is the tickbox still showing ‘Do not archive items in this folder’?

Folder_ArchiveSettings

 

If yes; the solution is simple. In the first screenshot showing Auto Archive Settings, please ensure you click the Apply these Settings to all folders now and click ok

Now check the Properties of the Individual Folders again; the AutoArchive settings should now show as below

Folder_AutoArchive_02

Advertisements

About Sunil Padmanabhan

An Indian based out of Dubai who started traveling from 2011 and pretty much caught the travel bug. Every year presents itself as an opportunity to visit and explore a new place.

Posted on March 6, 2014, in Outlook, Outlook 2007, Outlook 2010 and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: